Osmanlı Saray Kokuları Workshopu: Osmanlı Tarihinde Saray Kokularına Yolculuk
Meraklılarına özel bir davet: Osmanlı saraylarının büyülü atmosferini, zarafetini ve ihtişamını yeniden yaşamak ister misiniz? Sizleri, Osmanlı'nın zengin kültürel mirasını kokular aracılığıyla keşfetmeye davet ediyoruz.
Atölye İçeriği
Tarihsel Yolculuk: Osmanlı İmparatorluğu'nun en ihtişamlı dönemlerine, sarayların gizemli dünyasına ve padişahların özel kokularına dair bir yolculuğa çıkacaksınız.
Özel Koku Profilleri: Sarayların en sevilen kokularını ve dönemin en popüler esanslarını tanıyarak, bu kokuların nasıl üretildiğini öğreneceksiniz.
Pratik Deneyim: Kendi Osmanlı saray kokunuzu yaratma fırsatı! Usta eğitmenler eşliğinde, Osmanlı dönemine ait özgün esansları kullanarak kişisel kokunuzu formüle edeceksiniz.
Tarihten Hikayeler: Kokuların ardındaki ilginç hikayeleri ve Osmanlı saraylarında koku kültürünün nasıl yaşandığını keşfedeceksiniz.
Ayrıca ;
Koku alma duyusu ve parfümeri tarihi
Parfümün bileşenleri ve notaları (üst, orta, alt notalar ) Parfüm türleri ve konsantrasyonları
Parfüm kullanımı ve saklama ipuçları
Farklı koku ailelerinin (çiçeksi, odunsu, baharatlı vb.) tanıtımı Kokuları tanımlama ve ayırt etme egzersizleri
Koku hafızasını geliştirme teknikleri
Koku notalarını seçme ve karıştırma Parfüm formülü oluşturma
Parfüm yapımında kullanılan malzemeler ve ekipmanlar Deneyler ve denemeler yoluyla kendi parfümünüzü tasarlama
Süre: 90 Dk
Kişi Sayısı: 8 Kişi
Randevu numaranız 0532 543 48 67
[email protected]
Atölye Yeri: Beşiktaş Defans Cafe
Sinanpaşa Köprüsü Sokak no:10/D Defans Coffee Beşiktaş/İstanbul
Saat: 16.30-18.30
Tarih: 20 Temmuz 2024 Saat 16.30 Cumartesi
Genel Bilgiler
Atölye Ücretine Dâhil Olanlar:
Atölye süresince kullanılacak olan malzeme: Ham maddeler (öz yağlar, aroma molekülleri, koku bazları), sarf malzemeleri (pipet ve kağıt stripler), demirbaş malzeme (beher, şişe ve sair cam kaplar), eğitim notları her katılımcıya sağlanacaktır.
Katılımcılar 1 adet 50 ml parfüm tasarlayacaklar ve üretecekleri parfümü atölye sonunda beraberlerinde götürebileceklerdir.
Atölye Öncesi Bilinmesi Gerekenler
Katılımcılar arasında cilt veya solunum ile ilgili herhangi bir rahatsızlığı (alerji, astım vb.) olanların veya hamilelik gibi durumlar katılım başvurusunda bulunmadan önce hekimlerine danışmaları rica olunur.
Aynı zamanda atölye başlamadan önce katılımcılardan olası durumlar için feragatname yazısı alınacaktır.
Atölye 15 yaş üstü katılımcılara açıktır. Katılım için olağan düzeyde koku alma yetisine sahip olmak yeterlidir.
Atölye süresince yemek yemek veya su haricinde sıcak/soğuk meşrubat içilmez.
Katılımcıların bir gece önceden ve aynı gün kahvaltıda da baharatsız ve nispeten hafif yemekler yemiş olmaları beklenir.
Atölye günü parfüm, kolonya, losyon, krem vb kokulu ürünler kullanılmaması önemlidir. Atölye süresince ses ve görüntü kaydı tarafımızdan alınmaktadır.
Atölye başlangıcında KVKK zorunluluklarına uygun olarak feragatname verilmesi zorunludur. Görüntü konusunda hassas olan katılımcıların resim, ses, video vb kayıtları hiç bir yerde yayınlanmaz.
Rezervasyon ve Ödeme
Atölye için rezervasyon en geç 15 gün önce yapılmış olması gerekmekte ve Atölye ücreti 10 gün öncesinden ödemesi yapılmış olmalıdır.
Rezervasyonun iptali; Atölye tarihinden 5 gün önceye kadar yapılmalıdır. Daha geç yapılmış olan iptallerde ücret iadesi yapılmamaktadır.
5 günden önceye kadar iptal edilen rezervasyon başka bir tarihe aktarılamaz. Başka bir katılımcıya devredebilir.
İptal edilen Atölyeler için ödeme iadesi isteyebilir veya bir sonraki tarihteki Atölye’ye rezervasyon yapabilirsiniz.
Rezervasyon sırasında sağlıkla ( alerji,astım vb ) ilgili bir sorununuz olup olmadığı, hamilelik, tekerlekli sandalye kullanımı gibi özel durumlarınızı bildirmeniz gerekmektedir. Bildirilmeyen durumlarda rezervasyon iptal kuralları geçerlidir. Bildirilmeyen durumlarda katılımcı her türlü sorumluluğu peşinen aldığını kabul etmiş sayılır. Sizi de aramızda görmekten mutlu oluruz.